vineri, 28 mai 2010

Adrien Brody si filmul lui SPLICEIn sfarsit avem si noi un sf de vazut, care nu e remake dupa un film celebru de acum 20-30 de ani :) Desi... daca ma gandesc mai bine seamana scenariul un pic cu SPECIES.
De ce pun asa ceva pe un blog de seo...?! Uitativa atent la film. Veti observa ca e foarte mult web 2.0 acolo. De fapt tot demersul porneste la ideea de site-user interaction. Haideti sa analizam pe rand componentele acestui material new media.
In primul rand filmuletul e construit foarte simplu, fara multa investitie, desi clar s-ar putea investi in asa ceva, dar uite ca nu e nevoie. Acest film nu este pe pelicula, e pe video, cu optine de hd, adaptat pentru internet. Clar new media :). Dar ce e mai interesant din punct de vedere seo, binenteles acordand termenului o arie mai larga, e scenariul.
Scenariul e gandit plecand de la o serie de digg-uri, intrebari puse de utilizatorii site-ului, pe care tot utilizatorii le-au considerat mai bune sau mai putin bune, astfel selectandu-se printr-un proces de voting, intrebarile bune de noise/"zgomot-ul" atat de intalnit pe web-ul zilelor noastre. A rezultat un filmulet scurt, dar cel mai important - total concentrat pe ce vor userii, oamenii, sa vada.
Scriu despre asta fiindca mi se pare foarte simplu de realizat ceva similar, si cred ca ar avea un impact pozitiv asupra oricarui site care se incumeta la un astfel de demers.

2 comentarii:

  1. Daca efectuati pe google.com, in engleza, o cautare dupa "adrien brody splice", veti vedea pe pagina 2, pozitia 12, link-ul catre acest interviu in digg.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar foarte interesant acest film, si da ai dreptate nu ar fi foarte greu de duplicat de cineva care are resursele necesare si care isi doreste acest lucru.

    RăspundețiȘtergere

SEO monitor